Home > wat we maken > campagne > ns stations openingscampagne
NS Stations

NS Stations / Openingscampagne NS Stations

Nieuwe fietsenstalling Jaarbeursplein Utrecht
Stations en fietsen, ze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. En in Nederland betekent dat meestal; je weg naar de ingang vinden door een woud van fietsen. Dat moest anders, vonden NS, ProRail en de Gemeente Utrecht. Een nieuwe stalling met een nieuwe campagne: Fietsenstalling Jaarbeursplein!

Helder plan
Het idee achter de nieuwe stalling aan het Jaarbeursplein was helder; een makkelijk bruikbare en veilige stalling dicht bij het perron, zodat het stallen en pakken van je fiets als het ware een geheel gaat vormen met je treinreis. Natuurlijk moest het plein en de omgeving van het station er ook mooier en beter van worden. Dat resulteerde in een stalling die bijna onder het vernieuwde stationsgebouw zit. Met moderne bewegwijzering die laat zien waar de lege plekken zijn, makkelijk betalen met je OV-chipkaart en een betaalbaar abonnement van € 75,- per jaar. De eerste 24 uur zijn nog gratis ook.

Anders communiceren
In de communicatie voor de nieuwe stalling die wij mochten verzorgen, pakten we het ook anders aan. Geen opgeheven vingertje of droge feiten. We praten vanuit de fiets! Want met zo’n fijne stalling wil je fiets gewoon nooit anders meer. Daar moet je als berijder wel naar luisteren. De campagne voor Fietsenstalling Jaarbeursplein begon al voor de opening met enkele teasende uitingen zoals spandoeken op de bouwplaats en via sociale media. Vanaf de opening op 19 mei werd er volop gecommuniceerd met stuurhangers, een promo-team en acties, zoals een verwenpakket voor je fiets. Daarnaast was er voor de campagne een speciale landingpage en zetten we sociale media in. Dat leverde ook nog een hoop PR op.

terug
Officiële video over de opening
Flyer
Flyer
Campagne-site
Campagne-site
Promotiepakket
Promotiepakket
Promotieteam bij opening
Promotieteam bij opening
Tafeldisplay
Tafeldisplay
Officiële openingsceremonie
Officiële openingsceremonie
Promotie rond de opening
Promotie rond de opening
Bouwbord teaserfase
Bouwbord teaserfase