Home > wat we maken > campagne > gemeente wassenaar campagne
Gemeente Wassenaar

Gemeente Wassenaar / Campagne naar online

Wassenaar regelt het online
Veel mensen in Wassenaar regelden hun gemeentezaken nog offline. Dus voor het aanvragen van een vergunning of een uittreksel gingen ze gewoon naar de balie. Terwijl de online dienstverlening prima in orde is. Daarom bedachten wij de campagne Klik & Klaar in Wassenaar.

Campagne
Doel van de campagne: met een heldere, duidelijke boodschap mensen aansporen zich van offline naar online te bewegen, met de nadruk op gemak. De campagne begon zacht op Facebook en werd een week later gevolgd door een opvallende DM en een outdoorcampagne met een bereik tot 76%.

Intern
Bij deze opzet waren de medewerkers ook belangrijk voor het uitdragen van de boodschap. Zij spreken dagelijks mensen aan de balie en wij wilden zorgen voor een eenduidige verhaal. De medewerkers van het Klant Contact Centrum werden onder andere verrast met een gezond smoothie-pakket.

Resultaat
De Facebook-campagne heeft het goed gedaan. In Wassenaar hebben 18.000 mensen het filmpje gezien. En de eerste indicaties geven aan dat het aantal digitale aanvragen van producten met 34% gestegen is. Meer concrete cijfers volgen. 

 

terug
Animatie
Abri
Abri
DM
DM
DM
DM
Bureaustaanders
Bureaustaanders