World Press Photo in beeld

Een beeld zegt meer dan 1000 woorden. Een uitdrukking die absoluut geldt voor de fantastische World Press Photo Expositie. Al te zien geweest in onder andere De Nieuwe Kerk in Amsterdam, de stad waar de organisatie is gevestigd en opgericht in 1955. Ieder jaar wordt ’s werelds grootste en meest prestigieuze fotografiewedstrijd weer georganiseerd. Wat mij betreft brengt het persfotografie zeker dichter bij de mensen en is het een mooi symbool voor persvrijheid. Ook dit jaar weer een indrukwekkend resultaat.  

Natuurlijk heeft de winnende foto Signal een speciaal plekje gekregen: een iconisch beeld van Afrikaanse migranten die in het donker in de maneschijn met uitgestrekte armen een telefoonsignaal proberen op te vangen. Een bommenmaker in Aleppo (Syrië), de enorme ravage die de tyfoon Haiyan aanrichtte op de Filippijnen. De beelden uit het wereldnieuws zijn soms hard. Maar ook spectaculair, zoals een alpine-skiër in een slalom en een wedstrijd met sledehonden. Of hartverwarmend, zoals een portret van een bonobo.

Wij mogen de beelden hier helaas niet tonen. Maar eigenlijk moet je ze gewoon in het echt zien! Goed nieuws, vanaf vrijdag (30 januari) tot en met 1 maart is een deel van de reizende tentoonstelling te zien in het Iconenmuseum in Kampen. Met daarbij ook inspirerende lezingen van bekende fotografen.

Check: http://www.worldpressphotokampen.nl/

Door:


Terug naar Mixed Emotions