Wat doet een webdeveloper...?

Iets met GitHub en build-scripts
We beginnen met een kopje koffie (van Fred) en de daily stand-up; een korte aftrap van het team waarin lopende zaken worden gedeeld. “Het bouwen van de Laravel API ging mis, vanwege een update aan het build-script” Dat soort kreten hoor je dan. Ondertussen verliezen we GitHub, Stackoverflow of GitLab geen moment uit het oog. Kleine issues pakken we direct op. Moeilijkere aanpassingen plannen we in.

FO en wireframes
Als back- of front-end developer zijn we niet alleen uitvoerend bezig. Voordat we beginnen met een gloednieuwe app, website of webshop denken we scherp na over het functioneel ontwerp en de wireframes. Webconsultant Koen vergelijkt dit met het inrichten van een woonkamer; waar zet je de spullen (content) die je hebt neer en hoe komen die het best tot hun recht? En het responsive-aspect voegt daar nog een extra dimensie aan toe. Daarom werken we ‘mobile first’.

Tosti ham-kaas
Het voetbaluurtje met de mannen (en heldin Dewi) vraagt om een goede bodem. Dubbele boterham met pindakaas en hagelslag dan maar? Ook het tosti-apparaat maakt overuren. Maar het resultaat mag er zijn. We maken onze overburen regelmatig jaloers met onze records ‘balletje hooghouden’.

Rubber duck?
Zitten we te rommelen met de structuur van de JSON-response? Dan nemen we het even door met een rubber duckie. (Lees: sparringspartner.) Lekker virtueel, die internetgasten. Toch is het echt tof om zelf dingen uit te zoeken en te ontdekken. Zoals Swift, waarmee we de mooiste iOS-apps ontwikkelen.

We zoeken een nieuwe held(in)!
Voel je hem al? We zoeken dus meer van die vage gasten. Was je allang afgedwaald? Dan is dit niks voor jou. Maar word jij helemaal blij van deze blog? Dan ben jij de vrolijke vent of vrouw die we zoeken! Meer weten? Check www.emotion.nl/vacature/webdeveloper of neem contact op met Gerhard via gerhard@emotion.nl of 055-522 1525. Direct solliciteren? Stuur je cv + projectportfolio naar sylvia@emotion.nl.

Tot gauw!

Door:


Terug naar Mixed Emotions