Vakantie? Appje mee!

Vakantie? Appje mee!
Sinds de introductie van de iPhone in 2007 is iedereen inmiddels wel gewend aan het gebruik van apps. Zou je denken. Toch is er volop ontwikkeling. Zelfs in 2014 steeg het gebruik nog met 76%! Gemiddeld dan. Want niet elke soort app wordt evenveel gebruikt. Er is wat ons betreft een verrassende nummer 1.

Dacht jij ook dat game-apps het meest gebruikt worden? Mis. Volgens Flurry Analytics staan Lifestyle & Shopping-apps op 1. Met een stijging in het gebruik van maar liefst 74%. Even voor de duidelijkheid; ze definiëren ‘gebruik’ als een sessie. En een sessie telt als de gebruiker een app geopend heeft. Utilities & Productivity staan op 2 en Messaging & Social staan op 3.

Niet alleen het soort apps verschuift, ook de ontwikkeling en de vormgeving. Steeds meer wordt er in scrum-teams ontwikkeld, in het ideale geval in samenspraak met gebruikers. Het gevolg is een ontwikkelproces in kleinere delen, met meer oog voor detail en gebruiksvriendelijkheid.

Daarnaast bieden nieuwere toestellen met grotere schermen, verfijndere technologie en bijvoorbeeld afgeronde hoeken meer mogelijkheden. Hierdoor krijgt onder andere swipen vanaf de rand van het scherm meer toepassingen. En de mogelijkheden in combinatie met een smartwatch zijn helemaal nog niet te overzien.

Met andere woorden: apps zijn nog volop in ontwikkeling. Mijn onze eigen onderneming Appmanschap weten we er alles van. We zitten bovenop de nieuwste ontwikkelingen. En bovenal met het idee om het leven van gebruikers makkelijker, leuker en inspirerender te maken. Paar voorbeeldjes dan maar? Helemaal toepasselijk voor de komende zomer: 5 goede apps uit Nederland en omstreken die voor een vakantie niet mogen ontbreken op je telefoon of tablet.

1] Onovo Extend
Internet op je mobiel is duur, zeker in het buitenland. Met deze slimme app haal meer uit je bundel. Op een of andere manier kun je met dezelfde hoeveelheid data meer doen. Het werkt stilletjes in de achtergrond, dus 1 keer installeren en klaar.

2] Triposo
Inmiddels alweer een paar jaartjes oud, deze coole reis-app van de Nederlandse broers Osinga. Hij selecteert mooie en logische toeristische bestemmingen voor je op basis van verschillende indicatoren. En niet onbelangrijk: hij werkt gewoon offline.

3] Hostelword
Ga je low-budget op vakantie of wil je last-minute nog een slaapplekje regelen? Dan is Hostelworld erg handig. Met een prima aanbod en prima service. Makkelijk zoeken in het aanbod van een stad bijvoorbeeld, inclusief een route ernaartoe. En meteen boeken. Top!

4] Echt of Vals
Ben je in een schimmig Oost-Europees land en vertrouw je het net in je handen gedouwde 50-eurobiljet niet? Dan pak je Echt of Vals er even bij. Een nieuwe app van De Nederlandsche Bank die - what’s in a name - checkt of biljetten echt of vals zijn. Best handig.

5] Bundle
En dan ben je weer thuis met een telefoon vol vakantiekiekjes. Meestal gebeurt daar dan weinig mee. Of ze verdwijnen op een harde schijf. Gelukkig hebben we de Nederlandse start-up Bundle. Met hun zelflerende AutoAlbum-technologie organiseer en deel je heel makkelijk je foto’s in albums.

Door:


Terug naar Mixed Emotions