Twitter Lightning

Twitter is druk geweest! Al maanden werd er geheimzinnig gedaan over het nieuwe project van Twitter. En wat blijkt? Twitter komt met een nieuwe functie: een platform voor al je nieuws. Twitter Lightning, volgens Kevin Weil van Twitter misschien niet evolutionair, maar wel een gedurfde stap!

Deze functie geeft jou als gebruiker of niet-gebruiker(!) van Twitter de kans om live-evenementen te volgen. Geplande evenementen als sport of het Eurovisie Songfestival, maar ook nieuwsupdates van bijvoorbeeld natuurrampen en aanslagen. De belangrijkste voorwaarde is dat er veel over wordt gesproken op het platform, waarna er een selectie wordt getoond van foto’s, video’s en berichten van Twitter, Vine en Periscope. 

Volgens Weil is dit waar Twitter voor is gemaakt. Het is geen social media-platform en had dat nooit moeten proberen te zijn. Twitter is een medium voor informatie, verhalen en nieuws. En dat is precies waar de nieuwe functie op inhaakt. Evenementen en nieuws live volgen zonder een vast kanaal.

We zijn benieuwd of deze ontwikkeling Twitter weer een sterkere positie geeft. Wanneer Twitter Lightning live gaat, is niet bekend. Even afwachten dus…  

Bron: Buzzfeed.com, Wired.com

Door:


Terug naar Mixed Emotions