To app or not to app?

Gek worden we ervan, vooral van onszelf, de hele dag door even je smartphone checken. Wist je dat 94% van alle smartphonebezitters minimaal 1 app heeft die hij dagelijks gebruikt? Je kent de populairste wel: Whatsapp, Facebook, Wordfeud of NU. Je kunt nu mensen op basis van hun apps zelfs lekker in hokjes indelen. Dus laat me jouw app's zien en ik vertel je wie je bent.

Nederlandse app-gebruikers zijn in 6 groepen in te delen:

Impulsieve Apper (6%)
Heeft vaak meer dan 50 apps op zijn telefoon staan en gebruikt deze de hele dag door. Gaat actief op zoek naar nieuwe apps en downloadt impulsief. Ontdekt in zijn omgeving als eerste de nieuwste apps. Ordent deze nauwelijks in mapjes en verwijdert bijna nooit ongebruikte apps. Is zeer geïnteresseerd in nieuwe technische ontwikkelingen en deelt dat graag met anderen. Relatief vaak een man.

Sociale Weetgraag (18%)
Gebruikt zijn apps vooral om te delen en volgen via social media. Facebook en Whatsapp zijn voor hem onmisbaar. Heeft zijn smartphone altijd binnen handbereik. Brengt structuur aan in apps en verwijdert apps die hij niet meer gebruikt. Wordt meestal door zijn omgeving gewezen op nieuwe apps, maar zoekt zelf ook af en toe.

Jonge Jolige (8%)
Heeft relatief veel apps voor vermaak op zijn telefoon. Een app als Wordfeud is relatief vaak onmisbaar. Kijkt minimaal 1 keer per uur op zijn telefoon. Verwijdert ongebruikte apps, maar brengt apps nauwelijks onder in mapjes. Volgt meestal anderen bij het uitproberen van nieuwe apps.

Zekere Zakenman (24%)
Zoekt zelf actief naar nieuwe apps en downloadt deze bewust. Een app om zijn e-mail te lezen is onmisbaar. Heeft redelijk veel apps en die staan netjes gestructureerd in mappen. Kijkt ieder uur wel even op zijn telefoon. Is vaak hoger opgeleid en heeft veel interesse in digitale ontwikkelingen. Opvallend vaak een mannelijke iPhone gebruiker.

Afwachtende Volger (24%)
Volgt vooral tips van anderen op bij het downloaden van nieuwe apps. Zoekt zelf alleen apps als er directe aanleiding voor is en maakt een zorgvuldige afweging om een app wel of niet te downloaden. Checkt ieder uur wel een keer zijn telefoon. Heeft relatief weinig apps en daardoor geen behoefte aan structuur.

Traditionele Beller (20%)
Gebruikt de telefoon slechts een paar keer per dag. Heeft gemiddeld slechts enkele apps geïnstalleerd waarvan er maar ongeveer 2 dagelijks gebruikt worden. Vindt geen enkele app onmisbaar en hoort zelden iets over nieuwe apps. Is daardoor ook afwachtend en terughoudend bij het downloaden van nieuwe apps. De Traditionele Beller is relatief vaak een oudere vrouw.

Facebook en Whatsapp
Facebook en Whatsapp zijn de meest onmisbare apps. Van de Sociale Weetgragen kan zelfs meer dan de helft niet zonder de Facebook-app. Zekere Zakenmannen kunnen vooral niet zonder een app om hun e-mail bij te houden. Voor 48% van de Traditionele Bellers is geen enkele app onmisbaar.

Bron: dutchcowboys.nl

Door:


Terug naar Mixed Emotions