Stagiair voor een dag

Twee keer een verkeerde afslag en dat terwijl ik gewoon de TomTom aan had staan.. Gelukkig leverde het mij slechts een paar minuutjes vertraging op en was ik nog op tijd op de plek van bestemming aangekomen: Emotion. Ik werd ontvangen door Eva die mij een korte rondleiding door het pand heeft gegeven en mij aan iedereen heeft voorgesteld. Wouter heeft mij begeleid tijdens deze 'stage voor een dag'. Erg leuk om te horen dat het normaal wel een week kan duren als je om een nieuwe bureaustoel vraagt en dat er nu speciaal voor mij een heel bureau werd versleept, zodat ik mijn eigen werkplekje had vandaag. Na een korte uitleg over wat ik vandaag allemaal zou gaan doen had ik een gesprekje met Marian. Zij heeft mij van alles verteld over de accountafdeling. Wat je taken zoal zijn als communicatieadviseur, hoe de communicatie met opdrachtgevers en de andere afdelingen verloopt en wat Emotion allemaal aanbiedt aan haar klanten. Ook hebben we het nog even kort over zelfpromotie gehad.Ik ben er wel achter; blijf je zelf, ook tijdens het schrijven van je sollicitatiebrief!

Na deze korte presentatie over Emotion, ben ik ook nog langs verschillende afdelingen hier gegaan. Op de afdeling Kreatie heeft Casper mij van alles verteld over de vormgeving. Hij heeft mij o.a. allerlei voorbeelden laten zien van middelen die zij hebben gemaakt. Bij de afdeling Internet heeft Almeric mij van alles verteld over de nieuwe trends binnen het onderhouden en ontwikkelen van websites. Ik ga in februari starten me de minor Webcommunicatie, en voor mij was het dus wel heel interessant om te zien welke ontwikkelingen het internet doormaakt en hoe dit in de praktijk wordt toegepast. Na al deze leuke indrukken, werd de opdracht uitgelegd waar ik na de lunch zelfstandig mee aan de slag kon.

Samen met je collega's je eigen broodjes smeren voor de lunch.. Zo heb ik het nog nooit meegemaakt, maar wel heel leuk om op deze manier samen te lunchen. Erg informeel ook! ;)

Na de lunch heb ik aan de opdracht gewerkt. Ik moest allerlei leuke activiteiten voor de lente opzoeken die gepubliceerd konden worden in de magazines van Connexxion. Zo ben ik erachter gekomen dat je op zoek kan gaan naar dé Mol van jouw bedrijf bij Veluwe Valley, lammetjes kunt knuffelen bij de familie Kuijer en kunt communiceren via bloemen bij het bloemencorso van 2012.

Ik krijg hier zoveel nieuwe input die ik weer toe kan toepassen tijdens mijn opleiding. Dat dit allemaal kon binnen een dag had ik echt niet verwacht! Ik wil iedereen van Emotion bedanken voor de super leuke en leerzame dag. En de emotionele afscheidsspeech waar de hele dag al geheimzinnig over werd gedaan zal ik nooit meer vergeten! -- Ook al heb ik hem nu ik dit schrijf nog niet gehoord --

Denise "de stagiair voor een dag!"

Door:


Terug naar Mixed Emotions