Paparazzi in de maak

Een tijdje geleden vertelde ik jullie dat ik alweer mijn tweede opleiding op de fotovakschool ging volgen. Op dit moment ben ik alweer een flink aantal weken bezig, en afgelopen dinsdag heb ik mijn tweede module (Lokatiefotografie) succesvol afgerond! Een mooi moment om jullie te vertellen wat ik allemaal heb mogen doen en wat het resultaat is geworden. We hebben in de module Lokatiefotografie onder andere geleerd hoe we naar licht moeten kijken en hoe dit te gebruiken in de fotografie. En geloof mij, dat is lastiger dan je denkt! Ook zijn we bezig geweest met het gebruik van diverse soorten flitsers, schermen en wat je hier mee kunt bereiken. Al met al een ontzettende leerzame module.

In deze module kregen we naast onze oefenopdrachten ook twee eindopdrachten mee. De foto's spreken misschien al wel voor zich, maar ik vind het leuk om jullie te vertellen hoe de foto's tot stand zijn gekomen.

Opdracht 1 - Modeshoot
De opdracht was: Maak een modereportage van totaal 3 foto's, waarvan minimaal 1 binnen.
Het leuke van deze opdracht was dat je zelf een model, de kleding en locatie mocht uitkiezen (en regelen). Uiteraard was het de bedoeling dat dit een goed uitgelichte bij elkaar passende modereportage zou gaan worden, zodat de serie zo in een magazine geplaatst zou kunnen worden. Ik dacht gelijk aan een vriendin van mij die thuis veel fantasy/gothic kleding heeft. Ik wilde iets mystieks doen en deze stijl past daar goed bij. Gelukkig wilde zij graag meewerken aan deze reportage. Om de mystieke stijl extra goed uit te beelden heb ik gekozen om de reportage te maken op een oude boerderij. Door te spelen met onderbelichting, en door met flitsers het model uit te lichten kreeg je een prachtig mysterieus effect. Zelf vind ik de resultaten erg mooi geworden. Zeker omdat dit de eerste was dat ik op deze manier heb gefotografeerd.Opdracht 2 - Magazine reportage reeks
Mijn tweede opdracht was het maken van beeldenreeks in een door de leraar aangewezen plaats. Ik mocht zelf een onderwerp, de stijl en een bijbehorende magazine opzoeken en namaken. Een cover in de juiste stijl met spread op/namaken is voor mij natuurlijk geen probleem! Ik kreeg van mijn leraar de plaats 'Gorssel' aangewezen. Erg handig, want ik rijd elke dag door Gorssel als ik naar Emotion ga. In Gorssel heb je een hele leuke saxofoonwinkel, en het leek mij de perfecte plek om een reportage van te maken. Ik ben bij deze winkel (genaamd Saxpoint) naar binnen gegaan om mijn opdracht uit te leggen. Zij waren erg enthousiast en ik kon foto's komen maken wanneer ik zelf wilde. Twee weken later ben ik met mijn fotocamera langs gegaan om foto's te maken. Het bleek toch lastiger dan ik in eerste instantie dacht om al die (glimmende) instrumenten goed op de foto te zetten. Maar gelukkig is het allemaal geluk en ik ben erg trots op het resultaat.Hopelijk volgen er nog veel leuke modules en nog meer mooie foto's!

Groeten,
Diana

 

Door:


Terug naar Mixed Emotions