Op de uitkijk

Vorige week stond mijn tijdlijn vol met berichtjes over een nieuw awardfestival: de Dutch Marketing Awards. Met mooie winnaars als het Rijksmuseum een interessant verhaal. Even een kijkje nemen dus! De winnaars zullen ongetwijfeld de prijzen waard zijn; het zijn in ieder geval mooie namen. Mijn aandacht werd meer getrokken door de livestreams via de app Meerkat. 

Ik was het al eens tegengekomen bij nieuws over het festival South by Southwest. Eerlijk gezegd leek me het toen nog niet zo opvallend: een app voor livestreaming. Maar zo kon ik er toch een beetje bij zijn. En ineens zie ik dat de uitzendingen van Giel Beelen ook op deze manier met beeld te volgen zijn. Meerkat lijkt overal te zijn, net als het stokstaartje dat symbool staat hiervoor. Alles wat je voor de lens van je iPhone hebt, kun je met een druk op de knop live streamen, ofwel: rechtstreeks uitzenden op internet.

Succes valt op en Twitter steekt hier een stokje voor. De links naar de livestreams worden niet meer automatisch geplaatst. Twitter kondigde daarnaast aan dat het een eigen livestream-app in ontwikkeling heeft, Periscope. En dit is echt niet de enige concurrent die aan de weg timmert. Ook YouTube biedt livestreams aan, maar nog niet op smartphones. Toch lijkt het erop dat Meerkat een groot eigen netwerk aan het bouwen is en hopelijk leidt dit tot een app voor Android. De gebruiker hoeft in ieder geval niets te missen zo!
 

 

 

Door:


Terug naar Mixed Emotions