Offline; kan jij het nog?

Tweets, mails, WhatsAppjes, sms’jes, Facebook, Instagram en dan ook nog overal WiFi; het is bijna een uitdaging om eens een dagje niet bereikbaar of online te zijn. En door al die prikkels en afleiding is het verdomd moeilijk om je eens een uurtje op één onderwerp te concentreren. Of lukt het jou nog wel?

Er zijn zelfs mogelijkheden om na je dood online te blijven! Via LivesOn bijvoorbeeld. Die analyseert je Tweet-verleden en blijft op basis daarvan berichten versturen. Met als pay-off: When your heart stops beating, you’ll keep tweeting. Brrrr. Niet gek dat mindfulness, stilteweekenden en dagjes offline steeds populairder worden. Een duidelijke tegenbeweging die aansluit bij slow trends en andere analoge hobby’s, zoals de elpee en lomography. Offline is de nieuwe luxe. Lekker met een boekje in een hoekje.

Dus in plaats van ADHD (All Day Heads Down) zoeken we verbinding, echte aandacht en even geen technologie. Maar hoe pak je dat nou aan? Thuis lukt het al bijna niet meer. Gelukkig zijn er andere mogelijkheden. Je vindt ze… ehhh… via het internet.

www.1dagoffline.nl
Individueel of met een heel team een hele dag offline, vol reflectie, uitdaging, ontspanning.

www.Offtime.com
Simpele Android-app die je telefoon blokkeert. Dan moet je wel.

www.macfreedom.com
Blokkeert simpelweg 8 uur lang toegang tot het internet op je computer!

www.eenweekendstilte.nl
Voor echte die-hards een weekend helemaal niks in een klooster.

Door:


Terug naar Mixed Emotions