Gezocht: engineers!

Hoe zorg je ervoor dat net-afgestudeerde technici kiezen voor Divitel als werkgever? Dat was de uitdaging waar Divitel voor stond.

Om die vraag te beantwoorden, zochten we uit wat jonge engineers nou echt belangrijk vinden in hun werk. En nee, dat is dus niet een hoog salaris of een leaseauto. Ze zijn vooral op zoek naar een bedrijf met een goede werksfeer, waar ze zich kunnen ontwikkelen en doorgroeien. En dat is precies wat Divitel te bieden heeft!

Voor de arbeidsmarktcommunicatie maakten we een doorvertaling van het corporate communicatieconcept; ‘the engineers behind the screen’. De medewerkers staan hierin niet achter de schermen, maar krijgen een gezicht. Check de wervingswebsite. Daar staat een video die de sfeer van Divitel goed weergeeft. En geloof me, daar word je enthousiast van! Ook laten we bij elke vacature een medewerker aan het woord, die vertelt over zijn baan en je uitnodigt te solliciteren. Hartstikke persoonlijk.  

En als je meer wilt weten over een vacature, kan je op allerlei manieren contact opnemen. Chatten met de HR-manager, bellen of mailen, net wat je voorkeur heeft. Meteen solliciteren? Kan via LinkedIn, een ‘gewoon’ formulier of met een sollicitatievideo natuurlijk. Laat ze maar komen, die talenten!

Door:


Terug naar Mixed Emotions