Genadeloze afstraffing door Google

Sinds deze week minder bezoekers op je website? Dan is je website waarschijnlijk niet responsive. En dat straft Google terecht genadeloos af! Want is je website niet mobielvriendelijk, dan scoor je lager in de zoekresultaten.

Google past regelmatig de algoritmes aan om de zoekmachine te optimaliseren. Vaak onaangekondigd. Maar dit keer was al even bekend dat vanaf 21 april websites die niet responsive zijn, lager gaan scoren. Wat is responsive? Dat zijn websites die zich automatisch aanpassen aan de schermgrootte (pc, tablet of mobiel) van de gebruiker.

Dat is natuurlijk een hard gelag voor websites als www.ing.nl  www.consumentenbond.nl en www.hema.nl. Ja, je leest het goed. Die zijn nog niet mobielvriendelijk. Tuurlijk kun je die websites bekijken op je mobiel, maar echt lekker werken ze niet. Denk aan knoppen en een menu dat eenvoudig met je vingers te bedienen is, maar ook een behoorlijke corpsgrootte zodat je teksten op het scherm van je mobiel goed kunt lezen.

Emotion maakt al jaren responsive websites. Sterker nog, eigenlijk doen we niet anders meer. Bedenk dat websites soms meer dan 50% bezoekers vanaf mobiel of tablet krijgen. En die niet lekker 'bedienen'? Dat kost je gewoon bezoekers en omzet. Ook een website die zich aanpast aan de schermgrootte? Je mag ons gerust bellen!

Door:


Terug naar Mixed Emotions