Even een paar trends

Het nieuwe jaar is begonnen, dus de goede voornemens, gezonde recepten en trends vliegen ons om de oren. Hoewel ook goede voornemens bij Emotion onderwerp van gesprek zijn, beperken we het voor nu tot de nieuwste trends in ons vak. Wat wordt er voorspeld op marketing- en communicatiegebied voor het nieuwe jaar? Eén ding is zeker, er zijn veel, heel veel, “trendlijstjes” voor 2017 in de omloop. No stress, wij pikten er een paar interessante voor je uit. Dit viel ons op:

Meer mobiel
Meer dan 80% van de internetgebruikers heeft tegenwoordig een smartphone. Zeker sociale media als Facebook en Twitter worden vooral mobiel gebruikt. Instagram en Snapchat zijn zelfs mobile-only. Smartphonegebruikers zijn doelgericht en willen snel informatie krijgen. En het moet ook nog eens lekker op het scherm tevoorschijn komen. Zorg dus bijvoorbeeld dat je website responsive is. Denk je nu hè, responsive? Kun je dat eten? Kom dan eens langs voor een kop koffie. Naast goede koffie hebben wij namelijk ook hele goede webdevelopers.

Alle ballen op video
Content is en blijft belangrijk. En video gaat hier een nog grotere rol in spelen. Denk alleen al aan Snapchat en Instagram Stories, maar ook de mogelijkheden om video-advertenties in te zetten op Facebook, Google en Twitter. Cisco voorspelt zelfs dat video’s in 2017 69% van het internetverkeer gaat bedragen. Tip van de dag: maak je video’s niet te lang want bij video’s langer dan een paar minuten haken de meesten viewers af. Zo hebben wij onlangs video ingezet voor de wervingscampagne van Divitel. Niet een hoog salaris of leaseauto, maar een goede werksfeer en groeimogelijkheden zijn wat jonge engineers zoeken in een werkgever. Hoe geef je sfeer als werkgever weer? In een video! Check ‘m hier.

Bronnen
https://mediaweb.nl/blog/social-media-marketing-trends-2017/
http://goudenananas.nl/contentmarketing-trends-2017/
https://www.frankwatching.com/archive/2016/10/05/personalisatie-digital-transformation-3-andere-online-trends-voor-2017/
http://www.forbes.com/sites/ajagrawal/2016/12/15/17-marketing-trends-to-watch-out-for-2017/#6edacbb54782

Door:


Terug naar Mixed Emotions