E-mailadressen wanadoo.nl en orange.nl verdwijnen per 1 augustus

T-mobile heeft bekend gemaakt dat alle e-mailadressen eindigend op @wanadoo.nl of @orange.nl per 1 augustus 2012 zullen verdwijnen. Het officiële bericht is hier te lezen. De domeinen Wanadoo.nl en Orange.nl zijn eigendom van France Telecom. Bij het samengaan van Orange en T-Mobile in 2007 is afgesproken dat per 1 augustus 2012 de domeinen @orange.nl en @wanadoo.nl worden overgedragen aan France Telecom.

Dit kan gevolgen voor jou hebben wanneer je op 1 augustus 2012 nog e-mailadressen in je database hebt staan met een van de domeinen @wanadoo.nl en @orange.nl. Deze klanten kan je vanaf 1 augustus 2012 niet meer bereiken en mail aan deze adressen zullen een hard-bounce opleveren. Je kan hierdoor een deel van je abonnees verliezen.

Ons advies is om nu alle nog mailbare nieuwsbrief-abonnees met een @wanadoo.nl en @orange.nl e-mailadres een e-mail bericht te sturen. Met dit bericht kan je aangeven dat het e-mailadres binnenkort inactief wordt. Om toch in contact te blijven dient de lezer zijn/haar profiel bij te werken via een "profiel wijzigen-formulier". Het is dan ook aan te raden om snel te beginnen met de uitnodiging om het profiel bij te werken, zodat je de mogelijkheid hebt om deze personen nog enkele keren te herinneren. Ten slotte is dit ook een mooi moment om profielen te verrijken en te actualiseren.

Het is overigens niet toegestaan om zelf e-mailadressen te wijzigen. Het vervangen van "wanadoo.nl" of "orange.nl" door "online.nl" is niet toegestaan, dit is in strijd met de wet, aangezien er geen opt-in voor deze e-mailadressen is verkregen.


Wil je meer informatie of heb je advies nodig? Neem dan contact met ons op. 

 

Door:


Terug naar Mixed Emotions