Delen maakt gelukkig!

De boodschap van Marieke Hart is duidelijk: delen maakt gelukkig. Op Mixed Emotions Live vertelde zij over het succes van haar bedrijf Thuisafgehaald.nl en hoe dit past binnen de trends van dit moment. Een inspirerend verhaal. Waarom? Uit alles blijkt dat zij 100% in Thuisafgehaald.nl gelooft en ervan overtuigd is dat de wereld door haar bedrijf een beetje beter wordt. En dat zet je aan het denken.

Thuiskoks en afhalers
Thuisafgehaald.nl is heel simpel. Stel, je houdt van koken. In plaats van dat je alleen voor jezelf of je gezin kookt, maak je een paar extra porties. Op Thuisafgehaald.nl geef je aan wat je gaat koken en wat het kost om een maaltijd te komen afhalen. Buurtgenoten schrijven zich vervolgens in en komen ’s avonds op een afgesproken tijdstip het eten bij jou thuis afhalen. Hiervoor betalen zij een klein bedrag. Jij blij, afhaler blij, zo eenvoudig kan het zijn.

Groot succes
De cijfers laten zien dat dit concept aanspreekt en in een behoefte voorziet. In Nederland doen al ruim 60.000 mensen mee en elke dag ontmoeten 500 thuiskoks en afhalers elkaar in de keuken. En dat is volgens Marieke ook de kracht van Thuisafgehaald.nl. ‘Het gaat niet alleen om het eten; het eten brengt mensen met elkaar in verbinding. Het is het startpunt van contact, je staat letterlijk bij een buurtgenoot in de keuken.’

Delen is het nieuwe hebben
Maaltijden delen past helemaal in de tijdgeest. We hebben steeds minder de behoefte om dingen te bezitten; ergens toegang toe hebben wanneer je het nodig hebt is voldoende. Dat geldt voor auto’s, gereedschap, woonruimte, noem maar op. Delen is bovendien veel goedkoper dan hebben. In de toekomst heeft dit gevolgen voor de manier waarop wij met geld en tijd omgaan. In een notendop: als je meer deelt, zal je minder kopen. Als je minder koopt, heb je minder geld nodig. Als je minder geld nodig hebt, hoef je minder te werken. En dan heb je meer tijd voor... vul maar in. Interessante kost voor marketeers!

Door:


Terug naar Mixed Emotions