De zeven levens van een kooknomade

Ken je hem nog? De man die vorig jaar de heerlijkste bitterballen en hapjes serveerde op de eerste editie van Mixed Emotions Live? Ook dit jaar is hij weer van de partij en zal hij zijn culinaire licht laten schijnen over het fenomeen 'festival food'. 

We kennen weinig mensen met zo'n bijzonder verhaal als dat van Gerwin Sanders. Eigenlijk wilde Gerwin timmerman worden, maar met een opa als bakker en een oom als kok was het niet zo verwonderlijk dat hij uiteindelijk toch voor een carrière in de keuken koos.

Deze keuze voerde hem langs vele restaurants in binnen- en buitenland, waaronder die van een flink aantal befaamde sterrenrestaurants. Van Valuas in Venlo tot De Swaen in Oisterwijk en het fameuze tweesterrenrestaurant van topkok Cas Spijkers. Na de periode Spijkers strijkt Gerwin als souschef neer bij de Stenen Tafel in Borculo. Een man met ambitie dus!

Maar zijn onbegrensde ambitie achter de pannen kostte 'm ook z'n huwelijk en leverde hem een serieuze burn-out op. Even leek het erop dat hij nooit meer zou koken en solliciteerde hij zelfs als postbode. 

Gelukkig won de liefde voor koken het! Vijf jaar geleden is hij neergestreken in Apeldoorn met zijn eigen restaurant Twenty2. Binnen een jaar had hij de prestigieuze Bib Gourmand te pakken en er wordt gefluisterd dat Twenty2 wel eens de volgende in de regio zou kunnen worden met een Michelin-ster.

Wil je het hele interview met Gerwin lezen? Klik dan hier

www.mixedemotionslive.nl 

 

Door:


Terug naar Mixed Emotions