Betalen met je gezicht

Een bakkie troost kon je al halen met een gaap. Maar nu kan je ook betalen met je gezicht! De vrouwen onder ons kennen de problemen wel; tijdens het shoppen sjouwen met een tas waarin veel te veel spullen zitten en wachten in lange rijen voor de kassa. Voor de mannen geldt vooral het lange wachten op hun partner. Zou het dan niet ideaal zijn als deze problemen allemaal zouden verdwijnen, omdat je voortaan snel betaalt door je gezicht te laten zien? De Finse start-up Uniqul ziet hier toekomst in. Zij zijn al bezig met het ontwikkelen van een systeem.

Scannen

Om af te rekenen hoef je bij de kassa alleen in de gezichtsscanner te kijken, een HD-camera die identificeert wie je bent. Eeneiige tweelingen hoeven zich geen zorgen te maken, want de biometrische kenmerken van een gezicht zijn per persoon zo uniek, dat zelfs zij niet meer op elkaar lijken.

Betalen

Herkent de camera jouw gezicht dan koppelt het systeem dat aan jouw Uniqul-account. Druk je vervolgens op 'okay' dan is je betaling voltooid. Wanneer is dit ook echt mogelijk? Dat is nog niet duidelijk en uiteraard zijn er nog heel wat haken en ogen. Maar je moet toegeven dat het idee wel lekker makkelijk klinkt. We zullen zien of we voortaan de bankpas thuis kunnen laten en de wachtrijen vaarwel kunnen zeggen...

Door:


Terug naar Mixed Emotions